/ ELEKTROS ENERGIJOS PASKIRSTYMAS

ELEKTROS ENERGIJOS PASKIRSTYMAS




Ką vartotojai privalo žinoti apie elektros energijos paskirstymą?


Ar žinote, kad 1882 metais Niujorke buvo atidaryta pirmoji Tomo Edisono elektrinė? Tuo metu gyvenimo neįsivaizdavome be elektros ar šviesos, tačiau gyvenant naujųjų technologijų amžiuje įmonės jau gali pasiūlyti ne tik konkrečius produktus, bet ir inovatyvius sprendimus, kurie leidžia įvairių sričių pramonės sektoriams ne tik sutaupyti, bet ir plėtoti savo veiklą.

Patrauklaus ir šiuolaikiško dizaino modulinės transformatorinės, modulinės karkasinės pastotės jau yra neatsiejamos nuo kasdienybės, tačiau vis dar ne visi žino svarbiausią informaciją apie jas. UAB „Automatikos Sistemos“ dalinasi pagrindinėmis ir svarbiausiomis įžvalgomis apie elektros energijos paskirstymą.


Saugus pasirinkimas


Tiek modulinė karkasinė pastotė, tiek modulinė transformatorinė yra skirtos vidutinės/aukštos įtampos, 6-35 kV, elektros energijos priėmimui, keitimui į 0,4-0,69 kV įtampos energiją ir jos paskirstymui vartotojams.

Modulinės karkasinės pastotės sienų danga gaminama iš modernių daugiasluoksnių plokščių „sandwich“, sudarytų iš nedegaus befreoninio putų poliuretano, kurio abi pusės dengtos dažytais cinkuotos skardos lakštais. Plokštės  išsiskiria itin mažu svoriu, puikiomis termoizoliacinėmis bei atsparumo ugniai, drėgmei savybėmis.

Modulinės transformatorinės korpusas bei stogas sumontuoti iš atskirų sujungtų modulinių dalių – karštu būdu cinkuoto lakštinio plieno konstrukcijų, atsparių korozijai. Pamatas (cokolis): gelžbetoninis arba iš karštai cinkuoto plieno.

Svarbu, kad modulinė karkasinė pastotė / modulinė transformatorinė būtų sandariai sujungtos, uždengtos jungiamosiomis detalėmis, o grindų, sienų bei stogo dangos būtų atsparios ugniai.

Transformatorinės gali būti įvairių modifikacijų - su vidiniu ar išoriniu aptarnavimu, sumontuojant reikalaujamą skaičių vidutinės įtampos paskirstymo narvelių ir žemos įtampos skydų. Jos susideda iš vidutinės ir žemos įtampos paskirstymo įrenginių, galios transformatorių, procesų valdymo bei pagalbinės įrangos.


Pramonės sektoriai


Modulinės karkasinės pastotės, modulinės transformatorinės plačiai naudojamos chemijos, naftos, logistikos, žemės ūkio, energetikos ir kt. pramonės objektuose. Jos skirtos objektams, kurie turi didelį elektros energijos poreikį.



Modulinė transformatorinė pagal techninius reikalavimus


Svarbu atkreipti dėmesį, kad modulinės transformatorinės atitiktų visus AB ESO keliamus techninius reikalavimus arba būtų gaminamos pagal įmonės standartą suderintą su AB ESO - valstybės valdoma energetikos įmone.  

Modulinės transformatorinės yra skirtos vidutinės įtampos (aukštos įtampos), 6-35 kV, elektros energijos priėmimui, keitimui į 0,4-0,69 kV įtampos energiją ir jos paskirstymui vartotojams. Elektros energijos skirstomieji įrenginiai turi būti su apsaugomis nuo perkrovimų ir trumpų jungimų.

Vertėtų nepamiršti, kad tokie elektros įrenginiai taip pat turi turėti pilną techninių dokumentų komplektą.

Tokios transformatorinės yra pritaikomos prie bet kokio architektūrinio objekto sprendimo, todėl sumontuota įranga yra lengvai ir greitai surenkama, suderinama, pristatoma  ir paleidžiama kliento objekte. Paprastas eksploatavimas ir aptarnavimas. Transformatorinės pasižymi aukšta kokybe ir ilgaamžiškumu.



Projektavimas ir gamyba


Aukšti žemos įtampos ir vidutinės įtampos elektros paskirstymo ir valdymo įrangos projektavimo ir gamybos standartai yra esminis aspektas renkantis modulinės karkasinės pastotės ar modulinės transformatorinės gamintoją.

Projektuojant modulinę transformatorinę klientai pageidauja, jog ji turėtų nukeliamą stogą, kadangi tai leidžia patogų galios transformatorių montavimo būdą. Projektuojant modulinę karkasinę pastotę, klientai renkasi plačias (dviašias) duris. Klientams suteikiama galimybė rinktis durų plotį bei įrengimo vietą.

Standartinės gaminių spalvos: RAL 9006, RAL 7021, RAL 7024, tačiau pagal kliento techninius pageidavimus ir sistemų poreikius galimos įvairios spalvos bei paviršiaus dangos, atitinkamas išplanavimas bei dydis.

Išradėjų ir mokslininkų dėka, be elektros energijos savo gyvenimo įsivaizduoti šiais laikais neįmanoma, tačiau nereikia pamiršti ir tykančių pavojų: trumpų jungimų, perkrovų, kylančių gaisrų dėl prastos elektros instaliacijos, tad visus darbus būtina patikėti tik savo srities profesionalams.


- UAB "Automatikos Sistemos" kolektyvas -
Daugiau informacijos: info@asistemos.lt
www.asistemos.lt


Moduline-karkasine-pastote-moduline-transformatorine-automatikos-sistemos-asistemos (1).jpg  Moduline-karkasine-pastote-moduline-transformatorine-automatikos-sistemos-asistemos (2).jpg  Moduline-karkasine-pastote-moduline-transformatorine-automatikos-sistemos-asistemos (3).jpg 

Moduline-karkasine-pastote-moduline-transformatorine-automatikos-sistemos-asistemos (4).jpg   Moduline-karkasine-pastote-moduline-transformatorine-automatikos-sistemos-asistemos (8).jpg   Moduline-karkasine-pastote-moduline-transformatorine-automatikos-sistemos-asistemos (7).jpg






Pasidalinti straipsniu: facebook twitter pinterest linkedin mail